Terugbetaal- en retourneringsbeleid

Hoe stuur ik een artikel retour?

Via de onderstaande opties kan je een artikel van Boutique De La Rue aan ons terugsturen

 • Geef je retourzending kosteloos af bij een PostNL  punt

Mijn artikel is defect

Wanneer een artikel beschadigd of defect is, kun je gebruik maken van je recht van reclamatie

Terugbetaling

Het kan 10 dagen duren voordat retourzendingen zijn verwerkt. Wanneer je retourzending is verwerkt, wordt het aankoopbedrag zo snel mogelijk teruggestort naar de bij ons bekende betaalgegevens. Als je je bestelling betaald hebt per bankoverschrijving, dan kun je je terugbetaling binnen 5 werkdagen* op je bankrekening verwachten.

Hoe volg ik mijn retourzending?

Wanneer je een retourzending afgeeft bij een pakketpunt van PostNL , krijg je een Track & Trace code waarmee je je zending kunt volgen vanaf het pakketpunt tot aan ons retourcentrum.

Wanneer wij vervolgens je retourzending ontvangen en verwerkt hebben, ontvang je hierover een retourbevestiging per e-mail.

Kan ik een artikel ruilen?

Het direct omruilen van een artikel is helaas niet mogelijk. Om het gewenste artikel te ontvangen kun je een nieuwe bestelling plaatsen en de andere kosteloos aan ons retourneren.

Heb je een beschadigd pakket ontvangen?

Het spijt ons dit te vernemen en hopen dat je de artikelen intact en volledig hebt ontvangen.

Als de beschadiging enkel aan het pakket is, kan je een andere doos gebruiken voor een eventuele retourzending. Gelieve bij de retourzending de retourdocumenten te gebruiken die zijn bijgeleverd. Met het retourlabel zal het pakket kosteloos kunnen worden geretourneerd.

Voorwaarden retourneren

Alle artikelen waarvan de factuur binnen de betalingstermijn is voldaan kunnen gedurende 50 dagen aan ons worden geretourneerd. Dit is mogelijk indien de artikelen ongedragen zijn, in originele staat en voorzien zijn van de originele labels.

Het op een hygiënische manier passen van artikelen is uiteraard toegestaan. Labels en etiketten mogen uitsluitend verwijderd worden indien dit het passen en beoordelen van het artikel verhindert. Indien je het artikel wilt retourneren, zorg ervoor dat je het artikel niet vies maakt en in de originele staat en fabrieksverpakking naar ons terugstuurt.

Herroepingsrecht

Volgens de wet zijn wij verplicht de volgende tekst op onze pagina op te nemen. Ondanks dat de tekst wellicht wat verwarrend is willen wij je ervan verzekeren dat deze tekst niets af doet aan ons retourbeleid: je hebt nog steeds 50 dagen de tijd om je bestelling te retourneren. Voor een beroep op deze extra regeling gelden wel aanvullende eisen. Deze kun je hier lezen.

U heeft het recht om binnen een termijn van 14 dagen zonder opgave van redenen de overeenkomst te herroepen.

De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop u of een door u aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het goed fysiek in bezit krijgt.

Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet u ons via een ondubbelzinnige verklaring (bijvoorbeeld schriftelijk, per post, fax of e-mail) op de hoogte stellen de overeenkomst te herroepen.

Om de herroepingstermijn na te leven volstaat het om uw mededeling betreffende uw uitoefening van het herroepingsrecht te verzenden voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van de herroeping

Als u de overeenkomst herroept, ontvangt u alle betalingen die u tot op dat moment heeft gedaan, inclusief leveringskosten (met uitzondering van eventuele extra kosten ten gevolge van uw keuze voor een andere wijze van levering dan de door ons geboden goedkoopste standaard levering) onverwijld en in ieder geval niet later dan 14 dagen nadat wij op de hoogte zijn gesteld van uw beslissing de overeenkomst te herroepen, van ons terug. Indien je slechts een deel van je bestelling retour stuurt dan worden de kosten voor levering niet teruggestort. Wij betalen u terug met hetzelfde betaalmiddel als waarmee u de oorspronkelijke transactie heeft verricht, tenzij u uitdrukkelijk anderszins heeft ingestemd; in ieder geval zult u voor zulke terugbetaling geen kosten in rekening worden gebracht. Wij mogen wachten met terugbetaling tot wij de goederen hebben teruggekregen, of u heeft aangetoond dat u de goederen heeft teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

U dient de goederen onverwijld, doch in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop u het besluit de overeenkomst te herroepen aan ons heeft medegedeeld, aan ons terug te zenden of te overhandigen. U bent op tijd als u de goederen terugstuurt voordat de termijn van 14 dagen is verstreken.

Voor het juiste retouradres verwijzen wij u naar het retouradres op de meegeleverde retourlabel die is bijgevoegd bij uw bestelling. De directe kosten van het terugzenden van de goederen komen voor uw rekening.

U bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen die het gevolg is van het gebruik van de goederen, dat verder gaat dan nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

Garantie bij Boutique De La Rue

Boutique De La Rue biedt op alle artikelen een wettelijke garantie van tenminste 2 jaar. Voldoet een aangekocht artikel niet aan datgene wat je er in alle redelijkheid van mag verwachten, dien dan een claim in. Dan bekijken we wat we voor je kunnen betekenen.

Defecten die niet onder de garantie vallen:

 • Normale slijtage van zolen, hakken en kleding.
 • Kale neuzen bij schoenen door normale slijtage van buitenaf.
 • Beschadiging door normale slijtage aan de hiel.
 • Gebreken veroorzaakt door verkeerd of intensief gebruik.
 • Overmatige transpiratie.
 • Afgeven en verkleuring van schoenen en kleding.
 • Het pillen van kleding of schoenen.
 • Gebreken ontstaan door wassen of drogen.
 • Normale slijtage aan badkleding.
 • Gebreken ontstaan door externe invloeden, bijvoorbeeld wrijving, scherpe voorwerpen of chemicaliën.
 • Gebreken aan water- en winddichtheid van schoeisel of kleding, tenzij anders vermeld in de productomschrijving in onze webshop.
 • Artikelen die vanwege het model lichamelijke ongemakken veroorzaken, bijvoorbeeld zweten of blaren.

Ik heb een klacht

Mocht je een klacht hebben over een van onze items of onze service, dan helpen we je natuurlijk graag verder.

Als je een klacht hebt over een item, dan kun je een claim indienen via de mail..  Indien je een klacht hebt over onze service, dan kun je contact met ons opnemen via de mail. Je kunt binnen 14 dagen na ontvangst van je klacht een inhoudelijke reactie van ons verwachten.

error: ®Boutiquedelarue.com!
%d bloggers liken dit: